Een soepmaker: wat zijn de beste en waar moet je op letten?

Heb je wel eens van een soepmaker gehoord? Dit is een handig apparaat waarmee je met veel gemak een heerlijke soep kan klaarmaken, met welke ingrediënten dan ook. Een soepmaker heeft daarnaast ook veel voordelen ten opzichte van een gewone pan, waardoor het aanschaffen van dit apparaat je zeker zal verblijden.

In dit artikel kijken we naar wat een soepmaker is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Daarnaast geven we je ook een aantal tips om de beste voor bij jou in huis uit te kiezen en eindigen we met een top 5 met de beste producten van dit moment. Lees snel verder!

Wat is een soepmaker?

Als je het heel eenvoudig wil neerzetten is een soepmaker eigenlijk een blender, maar dan met een verwarmingsfunctie in het apparaat. Wanneer je er echter beter naar kijkt, zie je dat het veel meer is dan dat. Het is namelijk een goed draagbaar apparaat waarbij je geen kookplaat nodig hebt, slechts een stopcontact als aansluiting. Bovendien heeft het apparaat verschillende functies waardoor je allerlei verschillende soorten soep kan klaar maken zonder je hand ervoor om te draaien.

Het apparaat bestaat uit meerdere delen: een kan, een elektrische onderkant, scherpe mesjes en een handige deksel die de kan goed afsluit. De inhoud verschilt per apparaat en is afhankelijk van hoeveel soep je wil maken. Met een soepmaker heb je binnen de kortste keren een heerlijke maaltijd soep op tafel staan. Zelf hoef je hier vrijwel niks voor te doen en dat maakt het een handige aankoop voor mensen met een drukke dagindeling.

Hoe werkt een soepmaker?

Net als een blender, heeft een soepmaker verschillende functies die je kan gebruiken om je maaltijd klaar te maken. Zelf hoef je ook heel weinig te doen om de soepmaker te gebruiken. Je hoeft namelijk alleen wat groenten grof te snijden en deze samen met wat water, bouillon en kruiden in de kan te doen. Daarna druk je op de gewenste stand en laat je de machine het werk doen.

Afhankelijk van de gewenste textuur kan je bij de meeste soepmakers kiezen uit verschillende programma’s. Denk hierbij aan gladde soep, grove soep, compote of een smoothie. Alles is mogelijk! Je kan ook zelfs een gladde soep klaarmaken en hier na het programma nog balletjes of vermicelli aan toevoegen.

Zolang je een stopcontact in de buurt hebt, kan je gebruik maken van deze soepmaker. Het is dus heel makkelijk om te gebruiken en ook ideaal voor op een kampeervakantie.

Wat zijn de voordelen van een soepmaker?

De beste soepmaker kan veel meer dan een gewone pan, daarom wil je die natuurlijk ook aanschaffen. Gelukkig hebben vrijwel alle apparaten handige voordelen waar je graag gebruik van wil maken. Hieronder hebben we alle voordelen voor je op een rij gezet.

  • Het is snel

Zelf een soep maken kost op z’n minst een half uur. Je moet de groenten snijden, aan de kook brengen, kruiden toevoegen en daarna nog pureren. De helft van de tijd doet de pureerstaaf het ook niet goed, waardoor je allemaal klontjes overhoudt. Een soepmaker heeft dit probleem niet vanwege de super scherpe mesjes. Dankzij de verhittingsfunctie kan je ook binnen 18 minuten al een lekkere soep op tafel zetten.

  • Voldoende porties

De meeste soepmakers hebben een inhoud van tussen de 1 liter en 1,7 liter. Dit betekent dat je met één apparaat al voldoende porties voor een heel gezin kan klaarmaken. Ook wanneer je alleen woont of samen met een ander persoon heb je hier baat bij. Dat komt omdat je soep gemakkelijk kan invriezen en op een later moment weer kan ontdooien. Zo heb je altijd een maaltijd bij de hand.

  • Multifunctioneel

Naast dat je er lekker veel soep mee kan maken, is een soepmaker ook multifunctioneel. Zo kan je de soepmaker niet alleen gebruiken om soep mee te maken, maar hebben de meeste apparaten ook een functie om een simpele smoothie te bereiden of zelfs jam of compote. De gewone blender in je huis heb je dus zeker niet meer nodig!

  • Makkelijk schoon te maken

Wat een soepmaker ook ideaal maakt is dat het ontzettend makkelijk om schoon te maken is. Doordat de kan helemaal is afgesloten tijdens de bereiding, is alleen deze vies na gebruik. Die kan je dan loskoppelen en met de hand afwassen of in de vaatwasser zetten. Hetzelfde geldt voor het mesje. De rest van het apparaat blijft schoon en kan vrijwel direct weer terug in de kast. Dat scheelt nog wat moeite ook!

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste soepmaker?

Een soepmaker heeft dus ontzettend veel voordelen, maar het is wel handig om er een in huis te hebben die 100% bij je past. Daarom hebben wij een paar kenmerken voor je op een rij gezet die je helpen om de beste soepmaker voor in jouw keuken uit te kiezen.

  • De prijs

Soepmakers zijn er in verschillende soorten en maten, maar ook de prijs verschilt per apparaat. Dit heeft vaak te maken met het merk, de hoeveelheid functies en het materiaal. Zo heb je wat goedkopere opties voor €50 euro, maar ook een luxe versie voor wel €150. Als je de soepmaker alleen als blender en soepmaker wil gebruiken, is een goedkope optie een prima aankoop. Wil je er meerdere gerechten mee kunnen maken? Dan is een iets luxere versie mogelijk een goede koop.

  • De inhoud

Hoewel de meeste soepmakers niet minder dan 1 liter aan inhoud kunnen bevatten, is het wel handig om naar de totale inhoud te kijken. Zeker wanneer je van plan bent om grote batches soep te maken, is het lekker als je een grote inhoud hebt.

  • De hoeveelheid programma’s

Hoeveel verschillende soorten soep wil je kunnen maken? En wil je daar nog extra maaltijden bij kunnen maken, zoals smoothies en compotes, of juist alleen maar soep? De hoeveelheid programma’s van het apparaat geeft vaak een indicatie van de hoeveelheid gerechten die je kan klaarmaken met een soepmaker. Let daar goed op voor je je aankoop gaat doen.

  • Het vermogen

Dan is er ook nog het vermogen van het apparaat. Dit lijkt onbelangrijk, maar het draagt wel bij aan de kracht van het apparaat en hoe snel het een soep voor je kan bereiden. Een hoger vermogen zorgt namelijk voor een kortere bereidingstijd.

Onze Top 5 beste soepmakers

Het is dan eindelijk zover! Je weet nu precies wat een soepmaker is, wat de voordelen ervan zijn en waar je op moet letten wanneer je een soepmaker gaat aanschaffen. Om je op weg te helpen hebben we een top 5 met verschillende apparaten voor je op een rij gezet. Dit zijn de vijf beste op het moment van schrijven. Veel plezier!

De soepmaker van Philips is een uitstekende keus voor beginners en gevorderden in de keuken. Het apparaat heeft een groot vermogen van 1000 Watt waarmee het een soep binnen 18 minuten kan klaarmaken. Daarnaast heeft het apparaat ook 5 programma’s waarbij je niet alleen soep, maar ook smoothies en compotes kan bereiden. Het apparaat heeft een inhoud van 1,2 liter en wordt geleverd met een lekker receptenboekje voor de inspiratie.
Dit apparaat van Ninja ziet eruit als een traditionele blender, maar het heeft toch een handig verwarmingselement die een heerlijke soep voor je kan klaarmaken. Deze luxe machine heeft een inhoud van wel 1,7 liter en 10 handige programma’s. Daarnaast kan je zelf ook de instellingen aanpassen naar je eigen wens, dat is nog eens makkelijk! Het apparaat is gemaakt van glas met een kunststof bodem. Het schoonmaken is ook erg makkelijk dankzij de “self-clean” functie van het apparaat.
Wil je een budget optie? Dan is de soepmaker van Domo een goede keus! Dit apparaat heeft een inhoud van 1,6 liter en 3 verschillende programma’s waarmee je soep, babyvoeding en jam kan klaarmaken. Het apparaat heeft een vermogen van 1000 Watt en kan binnen 20 minuten een soep op tafel zetten voor je. Ook wanneer je een ongepureerde soep wil maken, kan dat. Het apparaat heeft namelijk een “chunky” functie waarbij de soep alleen verhit wordt en niet gepureerd. Dit is ook handig om babyvoeding voor wat oudere baby’s te maken.
Een andere, wat luxere budget optie, is die van Geon. Dit apparaat heeft, net als de Domo, een inhoud van 1,6 liter. Wel heeft het 6 verschillende functies voor allerlei verschillende gerechten, waaronder ook babyvoeding, sauzen en compotes. Het apparaat maakt zichzelf ook schoon, maar kan ook gemakkelijk met de hand afgewassen worden. Ook is het in staat om ijs te crushen, wat handig is als je toch een smoothie in plaats van een soep wil klaarmaken.
En dan hebben we nog dit luxe apparaat van Morphy Richards. Dit apparaat heeft een vermogen van wel 1600 Watt en het heeft 6 verschillende functies om allerlei maaltijden klaar te maken. Wat dit apparaat erg fijn maakt, is dat het een maatverdeling heeft waardoor je direct kan zien hoeveel soep of smoothie je hebt gemaakt. Wat deze soepmaker ook geweldig maakt, is dat het vaatwasserveilig is. Je kan dus het apparaat na gebruik gewoon in de vaatwasser doen en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Dat scheelt lekker veel werk in de keuken.

Heb je je ideale product nog niet kunnen vinden? Geen zorgen! Via onderstaande knop kom je in de webshop terecht. Daar kun je op je gemak door alle andere soepmakers browsen, tot je degene hebt gevonden die het beste bij je past. Veel plezier ermee!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Panwijzer.nl
Logo
Shopping cart