Elektrische pan

Of je nu van plan bent een grote maaltijd op tafel te zetten tijdens een verjaardag, of graag je eten wat langer warm houdt, een elektrische pan is een ideale oplossing hiervoor. Met behulp van een elektrische pan kan je namelijk je maaltijden goed warm houden, voor grote en kleine gezelschappen. Zolang je een stroompunt in de buurt hebt, kan je hier makkelijk gebruik van maken.

In dit artikel kijken we naar de voordelen van een elektrische hapjespan, het verschil tussen een gewone pan en een elektrische pan, waar je op moet letten bij het aanschaffen en geven we je een top vijf mee met de beste producten van dit moment.

Voordelen van een elektrische hapjespan

Ten opzichte van een gewone pan, heeft een elektrische hapjespan meerdere voordelen. Dit heeft niet alleen te maken met de grootte, maar ook met de manier van functioneren. Juist daarom is het zo fijn om er eentje in huis te hebben. Hieronder lees je meer over de voordelen van deze pan!

 • Verschillende warmtestanden

Waar een gewone pan op het vuur moet blijven staan om warm te blijven, kan je bij een elektrische hapjespan gebruik maken van allerlei verschillende warmtestanden die je eten op de juiste temperatuur behouden. De meeste pannen hebben minimaal één warmtestand, maar vaak zijn het er al snel 3 of 5.

 • Hittebestendige handvatten

Wat het makkelijk maakt om een hapjespan te gebruiken is dat de handvatten, en soms ook de deksel, hittebestendig zijn. Dit houdt in dat je de pan makkelijk kan verplaatsen of bedekken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je handen verbranden. Wel is het nog steeds verstandig om altijd een ovenwand in de buurt te hebben.

 • Antiaanbaklaag

Waar eten nog snel kan aanbakken in een gewone pan, heeft de hapjespan een handige antiaanbaklaag die ervoor zorgt dat je eten niet aan de bodem blijft plakken en weer makkelijk loslaat. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het eten en kan je deze ook weer makkelijk schoonmaken na het gebruik.

 • Overal bruikbaar

Wanneer je een stroompunt in de buurt hebt, kan je gebruik maken van de hapjespan. Dat is super makkelijk, vooral wanneer je deze meeneemt naar een vakantiebestemming of wanneer je eten wil meenemen naar iemand. Op deze manier kan je je eten makkelijk warm houden zonder dat je moeite moet doen voor een vrij plekje op het fornuis.

Verschil tussen elektrische pan en gewone pan

Natuurlijk kan je er ook gewoon voor kiezen om een gewone pan te gebruiken, maar deze is wel volledig anders dan een elektrische hapjespan. Dit heeft niet alleen te maken met de grootte of de vorm, maar ook de functie ervan. Hieronder leggen we precies voor je uit wat het allemaal inhoudt.

 • Gewone warmtebron

Een gewone pan heeft een gewone warmtebron nodig, zoals een gasbrander, kookplaat of een inductie kookplaat. Daarentegen gebruikt een elektrische pan een elektrische aansluiting, zoals een stopcontact om op warmte te komen. Er komt hierbij geen kookplaat aan te pas, wat in veel gevallen een groot voordeel is.

 • Binnenste verdeling

Een hapjespan heeft in sommige gevallen nog verschillende vakjes in de pan zelf, waarin je verschillende maaltijd kan verwarmen of klaarmaken. Zeker wanneer je van plan bent meerdere gerechten tegelijk te serveren, is het een erg groot voordeel ten opzichte van een gewone pan, die slechts één kookruimte heeft.

 • Binnenste laag

Een gewone pan heeft vaak een simpele binnenkant. Zeker wanneer het is gemaakt van aluminium. Een hapjespan heeft daarentegen juist een speciale antiaanbaklaag. Dit helpt niet alleen tegen het aanbranden van het eten, maar ook zorgt het ervoor dat je de pan makkelijker kan schoonmaken na gebruik. Slechts een vochtige doek met eventueel een beetje wasmiddel en de pan is helemaal schoon!

 • Houdt langer warmte vast

Nog een groot verschil tussen de twee pannen is de duur waarin de pan warmte vasthoudt. Een gewone pan is niet gemaakt om langdurig voedsel warm te houden. Het koelt redelijk snel af, omdat het de bedoeling is dat je snel je eten opschept en dan klaar bent. Bij een elektrische pan ga je er juist vanuit dat je langdurig gebruik maakt van de pan, zoals op een verjaardag of barbecue. Het is dan ook niet gek dat deze pan veel langer warmte vasthoudt en nog tot urenlang heet aanvoelt.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een elektrische pan?

Wanneer je zeker weet dat je een elektrische pan wil aanschaffen, zijn er nog een paar punten waar je rekening mee moet houden als je deze wil gaan kopen. Dit zijn geen nadelen, maar juist punten die ervoor zorgen dat de pan geschikt is voor jouw huishouden. Er zijn natuurlijk verschillende soorten elektrische pannen, waardoor je uiteindelijk degene moet kiezen die het beste bij je past. Wij schrijven deze punten voor je op!

 • Vermogen

Omdat je een pan kiest die je eten gedurende een langere periode warm houdt, is het handig als je een pan hebt met een hoger vermogen. Hoe hoger het vermogen, des te sneller verwarmt de pan je eten. Een lager vermogen kost wellicht minder stroom, maar is ook trager bij het opwarmen en warm houden.

 • De kosten

Natuurlijk is het makkelijk om een goedkope pan te kiezen, maar in veel gevallen staat een hogere prijs toch ook voor een betere kwaliteit. Veel elektrische hapjespannen met een hogere prijs zijn vaak net wat zuiniger en hebben bepaalde kwaliteiten en eigenschappen die het gebruik hiervan erg makkelijk maken.

 • De grootte

Het is leuk om een grote hapjespan aan te schaffen omdat er veel eten in past, maar heb je hier wel de ruimte in huis voor? Let, voordat je je aankoop maakt, goed op de breedte en hoogte van de pan en ga op zoek naar een ruimte in je keuken waar deze pan past. Het zou zonde zijn om een pan te kopen die uiteindelijk niet in je huis terecht kan. 

 • De snoerlengte

Wat ook handig is om op te letten, is de lengte van het snoer. Omdat een hapjespan gebruik maakt van een elektrische aansluiting, zal je deze dus vrijwel altijd op een stopcontact moeten aansluiten. Het voordeel van een lange snoer hierbij is dat je de ruimte hebt om een goede en stevige plek voor de pan te vinden. Met een korte snoer ben je nog afhankelijk van de ruimte dicht bij het stopcontact.

 • Functies

Sommige elektrische hapjespannen hebben meerdere functies. Ze zijn dan in staat om ook bepaalde andere gerechten te verwarmen of zelfs klaar te maken, zoals pizza, of het grillen van groenten. Deze pannen kosten iets meer, maar vervangen daardoor wel verschillende andere keukenspullen, zoals een grillpan of pizza pan.

Onze top vijf beste elektrische hapjespannen

Nu dat je weet wat de voordelen zijn van een elektrische hapjespan, wat het verschil is tussen een elektrische pan en een gewone pan en waar je op moet letten, is het tijd om een keuze te maken. Om je alvast op weg te helpen, hebben wij een top vijf van de beste elektrische pannen van dit moment voor je op een rij gezet. Zo kan je makkelijk een keuze maken. Lees ze op je gemak door!

De hapjespan van Tristar is een perfecte optie wanneer je graag voor meerdere mensen tegelijk een maaltijd wil klaarmaken. Bovendien heeft de pan een erg hoog vermogen van wel 1500 Watt waardoor het eten binnen no-time op temperatuur komt. Ook is het mogelijk om in deze pan eten te bereiden in plaats van alleen op te warmen, want de temperatuur kan tot maximaal 280 graden Celsius worden gezet met 5 verschillende standen. De pan heeft een antiaanbaklaag aan de binnenkant en speciale handvatten die koel blijven tijdens het koken, zo kan je de pan makkelijk verplaatsen. Ook is de pan volledig BPA-vrij en heeft het een handig controlelampje om aan te geven of de pan heet is of niet.
Heb je een nog groter gezelschap? Kies dan voor de Hendi Partypan met een kookoppervlak van wel 55 centimeter. Je kan de pan gebruiken voor bakken, braden en warmhouden. Dankzij de antiaanbaklaag aan de binnenkant, blijft je eten niet plakken en kan je de pan na gebruik weer makkelijk schoonmaken. Ook is de thermostaat uitneembaar voor wanneer je deze niet nodig hebt. De pan is vrij laag, waardoor je deze makkelijk kan opbergen in een kast of boven op een andere pan. Ook heeft de deksel een handige glazen plaat zodat je op elk moment kan zien of het eten al klaar is.
Ben je op zoek naar een kleinere pan, of heb je een lager budget? Dan is de Bestron hapjespan een goede keus. Deze pan heeft namelijk een diameter van slechts 28,5 centimeter, maar het heeft wel een vermogen van 1500 Watt. Hierdoor kan je je eten binnen een korte tijd opwarmen tot de juiste temperatuur. Ook is de pan goed geschikt voor het klaarmaken van verschillende eenpansgerechten, zoals pasta of paella. Dankzij de antislipvoetjes van het apparaat zal deze niet verschuiven tijdens het gebruik. Ook kan je de pan makkelijk gebruiken door middel van de 5 warmtestanden. Zo hoef je zelf de juiste temperatuur niet in te schatten.
Ga je voor chic? Dan is de Princess Multi Cook Pure een uitstekende optie! Deze pan ziet er niet alleen heel mooi uit, maar het werkt ook perfect! Daarnaast heeft deze pan een scheiding in het midden, waardoor je al snel twee gerechten tegelijk kan klaarmaken. Het snoer van de pan kan je makkelijk loskoppelen, zodat je de pan ook ergens anders kan neerzetten. Dankzij de keramische binnenlaag, blijft het eten lekker lang warm. Ook zorgt de bamboe behuizing ervoor dat je de pan gemakkelijk ergens kan neerzetten of naartoe kan verplaatsen.
Ten slotte hebben we nog de Swiss Pro+. Deze pan is niet alleen geschikt om hapjes te bereiden en verwarmen, maar heeft zelfs verschillende accessoires die ervoor zorgen dat je tot wel 4 verschillende gerechten tegelijk kan bereiden. Ook heeft deze pan een aparte grill waarop je pizza’s of pannenkoeken kan klaarmaken. De elektrische pan heeft een vermogen van 1500 Watt en kan een temperatuur tot wel 250 graden Celsius bereiken. Dankzij de vijf verschillende warmtestanden blijft de pan lekker warm en kan je altijd de juiste temperatuur instellen. Eet smakelijk!

Heb je je ideale pan nog niet gevonden? Maak je geen zorgen! Klik op onderstaande knop om bij onze webshop uit te komen, daar kan je nog veel andere elektrische hapjespannen vinden! 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Panwijzer.nl
Logo
Shopping cart