Dubbele frituurpan of friteuse: onze top 5

De dubbele frituurpan is al een tijdje helemaal hot. Dit heeft alles te maken met het grote gemak dat dit oplevert tijdens het frituren. De dubbele frituurpan staat over het algemeen bekend als bijzonder praktisch. Vandaar dat men deze vaak verkiest boven de standaardvariant van de frituurpan.

In deze tekst gaan we heel precies alle relevante informatie over de dubbele friteuse met je doornemen. Zo bespreken we bijvoorbeeld wat het precies is, wat de voordelen ervan zijn en waar je allemaal op moet letten bij de aankoop ervan. Vervolgens sluiten we af met een top 5 op basis van uitgebreid onderzoek. Zo heb je aan het einde van de tekst alle informatie tot je genomen om een zo goed mogelijke aankoop te doen.

Wat is een dubbele frituurpan precies?

Laten we beginnen met het bespreken van wat de dubbele frituurpan nu precies is. Want wat maakt dit type frituurpan nu anders?

In de basis gaat het erom dat een dubbele frituurpan twee pannen heeft in plaats van één. Hierdoor is het heel goed mogelijk om friet en snacks tegelijk te bakken. Normaal gesproken is er slechts sprake van één pan. Hierin moet je dan of friet of snacks doen. Gezien de twee pannen bij een dubbele frituurpan van elkaar gescheiden zijn, ben je niet tot deze keuze beperkt.

Een dubbele friteuse is daarmee dus in principe hetzelfde concept. Het frituren van friet en snacks gebeurt verder volledig op dezelfde manier. Het enige verschil is dat je nu twee van elkaar gescheiden pannen hebt om mee te frituren.

De voordelen van een dubbele friteuse

De dubbele friteuse heeft een aantal unieke voordelen, gecombineerd met de standaard voordelen van een frituur. Tezamen levert dit een apparaat op dat in al je wensen voorziet. Het staat daarom ook bol van de handige eigenschappen. Laten we deze één voor één even bespreken:

  • Friet en snacks tegelijk bakken: Het eerste en meest belangrijke voordeel is dus dat je friet en snacks eenvoudig tegelijk bakt. Nu je de beschikking hebt over twee verschillende pannen, kun je ook twee verschillende soorten voedsel tegelijk frituren. De meest populaire keuzeoptie is dan om enerzijds friet te frituren en anderzijds de snacks. Zodoende is het namelijk mogelijk om ze tegelijk te serveren. Je hoeft dan niet op het een te wachten terwijl het ander al aan het afkoelen is. Een zeer praktische oplossing dus.

  • Maximaal knapperig: Daarnaast blijft het wel gewoon dezelfde functie hebben als de standaard frituurpan. Dit betekent dus dat ook de dubbele frituurpan een maximaal knapperig effect Wanneer je gefrituurde friet of snacks in je mond stopt, merk je meteen het verschil met alternatieven. Er zit simpelweg toch wat meer smaak aan. Dat is precies waar iedereen uiteindelijk naar op zoek is. Ben je dus ook een groot liefhebber van heerlijke friet en snacks? Overweeg dan zeker de dubbele frituurpan.

  • Vaak grote inhoud: Een standaardformaat frituurpan heeft vaak een inhoud van tussen de 3 en de 6 liter. Hetzelfde geldt voor de dubbele friteuse. Dat deze is verdeeld over twee pannen, maakt verder geen verschil. Je hebt dan bijvoorbeeld een inhoud van twee keer 3 liter. Zo heb je nog altijd ruim voldoende plek om friet en snacks voor 5 a 6 personen klaar te maken. In de meeste situaties is dat voldoende om iedereen tegelijk te laten eten. Al met al dus een praktische oplossing voor de liefhebber van de frituur.

  • Enorm keuzeassortiment aan snacks: Vandaag de dag is er enorm veel keuze wat snacks betreft. En dan meer specifiek snacks die geschikt zijn voor de frituur. Hier moet je dan ook zeker van profiteren. Met de dubbele friteuse heb je bijvoorbeeld een unieke kans om meerdere snacks tegelijk klaar te maken. Of verschillende soorten friet. Welke snacks schieten er direct je hoofd in wanneer je aan je favoriete opties denkt? Probeer ze allemaal een keer uit in je gloednieuwe frituurpan. Er is in ieder geval ruimte genoeg!

  • Temperatuur per bak: Een andere fijne functionaliteit is dat het bij sommige modellen mogelijk is om de temperatuur per bak aan te passen. Dat wil dus zeggen dat je de friet en de snacks niet op dezelfde temperatuur hoeft te frituren. Je hebt alle mogelijkheid om dit per bak naar wens aan te passen. Erg fijn om het precies zo klaar te maken als op de verpakking voorgeschreven is. Dit maakt de kans het grootst dat de smaak precies zo is als dat je ervan verwacht.

Waarop letten bij aankoop dubbele frituurpan?

Ben je momenteel dus aan het overwegen om een dubbele frituurpan aan te schaffen? Dan is het wel nog even belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Niet iedere dubbele frituurpan is namelijk een even goede optie. Dit heeft te maken met de verschillende eigenschappen van verschillende modellen. Probeer op de volgende punten goed op te letten om uiteindelijk de juiste keuze te maken:

  • Juiste inhoud: Voor gezinnen zit je met een inhoud van twee keer 3 liter eigenlijk altijd wel goed. Het levert een inhoud op van 6 liter, wat vaak voor minimaal 5 a 6 personen voldoende friet en snacks Heb je een kleinere gezinssamenstelling of heb je onvoldoende ruimte voor een dergelijk groot apparaat? Dan is het wellicht verstandig om toch iets kleiner te gaan. De andere kant op geldt uiteraard hetzelfde. Bijvoorbeeld voor een klein restaurant of grotere gezelschappen in het algemeen.

  • Hittebeveiliging: Ook een dubbele frituurpan wordt van binnen natuurlijk erg heet. Echter is het wel zo fijn als dit aan de buitenkant niet het geval is. Vandaar dat hittebeveiliging een belangrijke rol speelt. Hiermee voorkom je dat je je handen verbrandt aan de warme buitenkant. Of bijvoorbeeld aan hendels die niet hittebestendig zijn. De goede opties hebben op dit gebied allemaal maatregelen genomen.

  • Schoonmaakopties: Wil je graag zo min mogelijk werk hebben? Dan doe je er goed aan te kiezen voor een vaatwasserbestendige optie. Een dubbele friteuse bestaat soms uit onderdelen die geschikt zijn voor de vaatwasser. Schoonmaken kost dan nauwelijks moeite.

  • Geurfilter: Tot slot weet iedereen wel dat frituren een vrij sterke geur heeft. Ben je hier geen groot fan van en wil je dit zoveel mogelijk voorkomen? Dan is een geurfilter op z’n plaats. Deze filtert de meest hardnekkige geuren.

De beste dubbele frituurpan: Dit is onze top 5

Nu alle relevante informatie bij je bekend is, is het tijd om de top 5 erbij te pakken. Deze is het directe gevolg van uitgebreid onderzoek op dit gebied. Zodoende is de volgende top 5 hieruit naar voren gekomen:

De Tomado TDF6001S is een dubbele frituurpan die van zo’n beetje alle belangrijke eigenschappen is voorzien. Zo heeft dit apparaat een inhoud van 6 liter, wat ruim voldoende is in de meeste gevallen. Tegelijkertijd is er onderin de frituurpan een koude zone aanwezig. Dit om het frituurvet zolang mogelijk goed te houden. Met een vermogen van 3600 watt bovendien een uitermate krachtig apparaat. Dankzij de aanwezige oververhittingsbeveiliging is dit bovendien een zeer veilige frituurpan. Met een strak en modern uiterlijk komt dit product goed tot z’n recht in iedere omgeving. Ga je graag friet en snacks op een kwalitatieve wijze tegelijk frituren? Overweeg dan zeker deze Tomado dubbele frituurpan.
De Tefal Double Pro FR3610 is nog wat groter en heeft een totale inhoud van 7 liter. Zo ben je hiermee in staat om een fikse hoeveelheid eten klaar te maken. Zowel friet als ook snacks. En ben je klaar met frituren en wil je het apparaat graag schoon hebben? Dan is het heel fijn om te weten dat de vaatwasserbestendige onderdelen gewoon de vaatwasser in kunnen. Zo zijn ze binnen een handomdraai weer schoon. Zonder dat je hier zelf moeite voor hoeft te doen. Dit product komt inclusief koude zone technologie, om het frituurvet zo lang mogelijk goed te houden. Bovendien staat deze optie bekend om de minimale geurverspreiding. Altijd een fijn extraatje.
De Tristar FR6937 dubbele friteuse is opnieuw een optie met een dubbele frituurpan. Hierbij gaat het om een pan van 2 en een pan van 3 liter. Daarbij zijn beide pannen ook hier los te bedienen, wat een groot gebruiksgemak oplevert. De onderdelen van deze frituurpan van Tristar zijn bovendien vaatwasserbestendig. Verder blijft het frituurvet zo lang mogelijk goed, dankzij de aanwezige koude zone. Het topmerk Tristar heeft met deze dubbele friteuse een waar kwaliteitsproduct beschikbaar gesteld. Voor de echte liefhebber van goed frituren, is dit dan ook zeker goed nieuws.
Tot slot sluiten we deze lijst af met de Tristar FR6949 friteuse. Een frituurpan met maar liefst 3 verschillende friteusemanden. Bij dit apparaat krijg je namelijk 1 grote en 2 kleine friteusemanden aangeleverd. Zo bepaal je volledig zelf of je er een dubbele frituurpan van maakt of niet. Met een totale inhoud van 5 liter is ook deze optie voldoende groot om veel friet en snacks klaar te maken voor een gezin. Welke combinatie van friet en snacks ga jij proberen bij de potentiële aankoop van deze dubbele frituurpan?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Panwijzer.nl
Logo
Shopping cart