Draadloze vleesthermometer met app: de beste

De draadloze vleesthermometer is een apparaatje dat in steeds meer keukens een vaste plek heeft verworven. Het is simpelweg erg handig om precies te achterhalen hoe warm je vlees nu van binnen is. Zo heb je altijd de juiste informatie tot je beschikking over wat er in de dikste gedeeltes van het vlees gebeurt. Je pakt het verwarmen van etenswaren zo op de meest veilige manier aan. Ook wanneer je bijvoorbeeld besluit om te gaan barbecueën.

In dit artikel gaan we dieper in op alles wat er bij de aankoop van een draadloze vleesthermometer komt kijken. Zodoende ben je al snel op de hoogte van alle relevante informatie wat dit apparaatje betreft. Je kunt dan snel overgaan op het maken van de juiste aankoop. Lees snel verder om te achterhalen wat de beste vleesthermometers van het moment zijn!

Wat is een digitale vleesthermometer precies?

Zoals de naam al deels aangeeft, gaat het hier om een draadloze thermometer om de temperatuur van het vlees op te meten. Dankzij een vleesthermometer is het vrij makkelijk te achterhalen wat de temperatuur van het vlees binnenin is. Van buiten heb je hier uiteraard maar beperkt zicht op. Een dergelijk apparaat komt dan erg goed van pas om hier duidelijkheid in te verschaffen.

De digitale vleesthermometer geeft je bijzonder snel duidelijkheid over de ware temperatuur in het middelste gedeelte van het vlees. Dit is waar het in potentie het koudst is.

Hoe werkt een draadloze vleesthermometer?

Een draadloze vleesthermometer is vrij simpel in gebruik. Het enige wat je namelijk hoeft te doen, is de thermometer in het dikste gedeelte van het vlees steken. De pin van de thermometer verdwijnt hier grotendeels in. Let er daarbij op dat je niet tegen een stuk bot aan begint te prikken. De temperatuurweergave is dan zeer waarschijnlijk niet correct.

Is het vlees bijna klaar? Zit je bijvoorbeeld op de tijd die het recept voorschreef? Dan lees je op de thermometer af of het vlees daadwerkelijk gaar is. Voor de meeste soorten vlees geldt dat je rond een temperatuur van 70 a 80 graden Celsius moet uitkomen. Bekijk dit echter per vleessoort om het heel precies aan te pakken.

Waarom een draadloze vleesthermometer aanschaffen?

De draadloze vleesthermometer begint niet voor niets met de dag populairder te worden. Dit apparaat is simpelweg erg handig om permanent bij de hand te hebben. Het is namelijk beschikbaar voor alle soorten vlees. Al met al moet je denken aan de volgende specifieke voordelen van het aanschaffen van een draadloze vleesthermometer:

  • Neemt weinig ruimte in: Wat je al snel ziet wanneer je de opties aan vleesthermometers erbij pakt, is dat deze bijzonder weinig ruimte Zeker gezien de meeste modellen vandaag de dag volledig draadloos zijn. Hierdoor zit je niet vast aan allerlei draden en berg je het apparaat na gebruik weer heel eenvoudig op. Heb je dus een hekel aan rommel in de keuken? Of ben je simpelweg iemand die niet superveel ruimte over heeft in de keuken? Dan hoef je je over de digitale thermometer in ieder geval geen zorgen te maken. Deze kan werkelijk iedereen vrij simpel kwijt.
  • Temperatuur simpel af te lezen: Verder zijn deze apparaten speciaal zo gemaakt dat het aflezen van de temperatuur zeer makkelijk is. Zo lees je eenvoudig van het scherm af wat de temperatuur op een bepaald moment binnenin het vlees is. Een fijne gedachte, aangezien dit je altijd direct duidelijkheid Een digitale thermometer werkt met digitale cijfers, wat geen enkele ruimte voor onduidelijkheid overlaat. Dit in tegenstelling tot vele oudere modellen, waar je met het oog heel specifiek moest aflezen om welke temperatuur het ging.

  • Supersnelle informatie: Een van de grootste voordelen van de draadloze vleesthermometer van vandaag de dag is dat deze je supersnel de gewenste informatie geeft. De techniek binnenin dit apparaatje is helemaal van deze tijd. Hierdoor hoef je niet minutenlang op de temperatuur te wachten. In plaats daarvan verloopt dit bijna direct. Dit betekent dat je heel efficiënt met je tijd Heb je dus het idee dat jouw stukje kip, rundvlees of varkensvlees zo goed als gaar is? Steek de pin dan in het vlees en lees direct de temperatuur af!

  • Vlees blijft intact: Wanneer je leest dat je ‘een pin in het vlees moet prikken’, dan ben je misschien bang dat het vlees er hierdoor niet echt smakelijk meer uitziet. Bijvoorbeeld doordat het half uit elkaar valt of doordat er allemaal gaten in zijn geprikt. In de praktijk blijkt dit gelukkig absoluut niet het geval te zijn. De pin die je namelijk in het vlees moet prikken, is zo dun als mogelijk Nét groot genoeg om alle benodigde techniek in de pin te kunnen verwerken. Zo is de ‘schade’ aan het vlees verwaarloosbaar klein. Bijna niemand die dit überhaupt opmerkt.

  • Voorkomt ziek worden: Wanneer vlees niet helemaal gaar is, is het goed mogelijk dat je hier ziek van wordt. Een van de grootste voordelen van een digitale vleesthermometer is dan ook dat je hierdoor voorkomt dat je ziek wordt. Zeker bij het bakken van kippenvlees is dit aan de orde. Wanneer dat niet gaar is, is de kans vrij significant dat je er ziek van wordt. Dit is vanzelfsprekend het laatste waar je mee te maken wilt krijgen. Pak daarom het liefst altijd de digitale vleesthermometer erbij. Zo voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van het niet gebruiken van dit product.

  • Ideaal bij grote diners: Zeker bij grote diners is het gebruik van een draadloze vleesthermometer zeer aan te raden. Bij een feest, een verjaardag, een barbecue of een andere grote gelegenheid is het vaak een logische keuze om voor veel vlees te zorgen. Vooral gezien bijna iedereen hier wel van houdt. Enige vervelende is dan dat het niet mis mag gaan. Het moet niet deels nog rauw zijn. En aan de andere kant ook niet zo doorbakken dat het op een schoonzool begint te lijken. De gulden middenweg bereik je dan door het gebruik van een digitale vleesthermometer.

Waarop letten bij aankoop digitale vleesthermometer?

Niet iedere digitale keukenthermometer is even goed geschikt als de ander. Er bestaan namelijk een groot aantal varianten wat dit apparaat betreft. Probeer daarom met de volgende punten rekening te houden wanneer je een vleesthermometer met bluetooth, wifi of een app bestelt:

  • Vleesthermometer met app: Wist je dat een vleesthermometer met app tegenwoordig vrij makkelijk beschikbaar is? Zo kun je via een app op je telefoon aflezen wat de temperatuur van het vlees op een bepaald moment is. Je hoeft dit dan niet continu met het blote oog af te lezen. Een dergelijke vleesthermometer met app of een vleesthermometer met bluetooth biedt nog net wat extra voordelen. Hou hier rekening mee bij je aankoop.

  • Lengte pin: De lengte van de pin moet lang genoeg zijn om tot diep in het dikste gedeelte van het vlees te komen. Nu zal dit bij de meeste opties wel in orde zijn. Maar controleer het toch even om een teleurstelling te voorkomen.

  • Maximale temperatuur: Hetzelfde geldt voor de maximale temperatuur die de thermometer kan bereiken. Vaak komt dit neer op 200 graden Celsius. Ben je van plan om speciaal vlees te bakken dat nog warmer moet worden? Dan is het geen gek idee om te dubbelchecken wat de maximale temperatuur van de digitale vleesthermometer is.

  • Budget: Tot slot zijn er opties voor verschillende budgetten. De duurdere varianten zijn vaak voorzien van wat extra functionaliteiten. Echter is er lang niet altijd behoefte aan deze extra mogelijkheden. Let er dus goed op of je hier meer voor wilt betalen.

Draadloze vleesthermometer kopen: Dit is onze top 5

Zodoende ben je nu dus op de hoogte van alle relevante informatie wat de draadloze vleesthermometer betreft. Het is daarom tijd om door te schakelen naar de top 5 met beste opties. Zo heb je concreet een aanbod beschikbaar om uit te kiezen:

De FoodBuddy PRO ++ vleesthermometer draadloos heeft alles in huis om je perfect te helpen bij het opmeten van de temperatuur binnenin je vlees. Zo heeft dit apparaat bijvoorbeeld een draadloos bereik van maar liefst 100 meter. Daarnaast is het mogelijk om twee individuele metingen tegelijk te maken. Het is dus een optie om twee gerechten naast elkaar klaar te maken. Middels een ingebouwde timer is het mogelijk een alarm in te stellen. Wanneer je vlees dan de gewenste temperatuur bereikt, ben je hier direct van op de hoogte.
De Promida vleesthermometer draadloos met timer is een van de beste opties onder deze apparaten. Zo heeft dit apparaat bijvoorbeeld een meetbereik van maar liefst 250 graden Celsius. Dit is in bijna alle gevallen ruim voldoende om de temperatuur van vlees goed op te meten. Met de combinatie van rode en zwarte kleuren ziet dit product er bovendien bijzonder modern uit. Opnieuw een digitale keukenthermometer met twee verschillende sondes. Welke vleesgerechten ben jij van plan om op de korte termijn te bereiden? Met deze vleesthermometer heb je in ieder geval de juiste apparatuur in huis.
De Claire BF-5 vleesthermometer is een van de meest hoogwaardige, moderne opties van dit moment. Zo werkt dit apparaat bijvoorbeeld met een app. Hierop lees je eenvoudig af wat de temperatuur binnenin het vlees is. Daarnaast heb je ook bij deze optie twee verschillende pinnen tot je beschikking. Dit maakt het dus mogelijk om twee stukken vlees tegelijk te bereiden, terwijl je van allebei de temperatuur in de gaten houdt. Ook zeer geschikt voor op de barbecue. Een mooi zwart, compact design. Dit apparaat komt perfect tot z’n recht in iedere keuken.
Deze MostEssential Premium vleesthermometer is een zeer budgetvriendelijke optie. Daarnaast zijn enorm veel mensen bijzonder tevreden over het functioneren van dit apparaat. Het is een digitale, waterdichte vleesthermometer, waarmee je bijvoorbeeld ook suiker kunt opmeten. Daarbij duurt het maximaal twee seconden voordat hij aangeeft hoe warm het vlees is. Gemaakt van roestvrijstaal en ABS plastic. Zodoende is het een veilige, lichte en bovendien bijzonder duurzame optie. Tot slot heeft deze thermometer een maximaal meetbereik van 300 graden Celsius. Daarmee is het een van de apparaten met het hoogste meetbereik.
De Furna draadloze thermometer is de laatste optie in deze top 5. Dit wil echter niet zeggen dat het ook direct de minste is. Dit apparaat is namelijk draadloos te gebruiken tot een afstand van 70 meter. Daarnaast heeft het een maximaal meetbereik van 380 graden Celsius. Zo zie je al snel dat het qua eigenschappen veel te bieden heeft. Tel daar de twee aanwezige pinnen nog bovenop en je hebt een serieus hoogwaardig product tot je beschikking. Ben je benieuwd of jij de Furna draadloze thermometer ook zo fijn in gebruik gaat vinden? Haal deze dan snel in huis!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Panwijzer.nl
Logo
Shopping cart