Beste frituurpan

Het frituren van voedsel is iets wat een grote groep mensen graag doet. Wanneer je namelijk kiest voor het frituren van friet, snacks of ander eten in de beste frituurpan, dan komt het er op een zeer smakelijke manier uit. Vandaar dat we hierbij stil gaan staan bij het vinden van de beste frituurpan.

We gaan bijvoorbeeld bekijken wat de voordelen van deze apparaten zijn, waar je op moet letten bij de aankoop ervan en wat de beste opties van het moment zijn. Zo heb je toegang tot alle relevante informatie wat het vinden van de beste frituurpan betreft. Voor je het weet, staat deze al in huis en ga je er heerlijk mee aan de slag.

Wat zijn de voordelen van de beste frituurpan?

Om echt gelukkig te zijn met je uiteindelijke aankoop, is het belangrijk om voor de beste frituurpan te kiezen. Je maakt dan namelijk maximaal gebruik van datgene dat een frituurpan in potentie te bieden heeft. Hier zijn namelijk nogal wat voordelen aan verbonden. Laten we ze één voor één voor even rustig langslopen om hier een beter beeld van te krijgen:

 • Unieke gefrituurde smaak van snacks: De gefrituurde smaak van snacks is onmiskenbaar. Voor de echte liefhebber van goede friet en snacks gaat er niks boven de gefrituurde opties. Er is bijvoorbeeld een belangrijk verschil met de smaak van snacks die uit de oven of de airfryer komen. Ze voelen vaak wat knapperiger Hierdoor haal je meer plezier uit het eten van snacks die rechtstreeks uit de frituur komen. Het is niet voor niets dat dit apparaat na al die tijd nog steeds enorm populair is. Het biedt simpelweg waar mensen naar op zoek zijn.

 • Goedkoper dan airfryer: Tegelijkertijd is zelfs de beste frituurpan vaak nog (veel) goedkoper dan een airfryer. Hierdoor is het ook een budgetvriendelijke keuze om voor de beste frituurpan te kiezen. Je krijgt een heerlijke smaak van je friet en snack terug, terwijl je maar een minimaal bedrag op tafel hoeft te leggen. Zoals gezegd, vind je verderop in dit artikel de volledige top 7 aan beste friteuses terug. Je komt daar ook een aantal opties tegen die in de categorie ‘budgetvriendelijk’ vallen.

 • Enorme aanbod aan verschillende snacks: Misschien nog wel het grootste voordeel van de beste frietpan is dat je hier een enorm aanbod aan verschillende snacks in kwijt kunt. Dit zie je al wanneer je in de supermarkt staat. De keuzemogelijkheden zijn bijzonder divers. Hierdoor is het erg leuk om meerdere opties een keer uit te proberen. Nu je toch een frituurpan thuis hebt staan, kan dat geen enkele kwaad. Langzaam maar zeker ontdek je dan frituurhapjes die er voor jou positief tussenuit springen. Is dit de bitterbal, de kaassoufflé of toch gewoon de overheerlijke friet?

 • Vaak grote inhoud: Verder heeft de beste frituurpan over het algemeen een zeer grote inhoud. Zo heb je vaak minimaal genoeg ruimte voor friet voor zo’n 5 a 6 personen. Voor de meeste gezinssamenstellingen zal dit ruim voldoende zijn. En voor snacks is er al helemaal veel ruimte om grote porties in één keer klaar te maken. Dit maakt een frituur bijvoorbeeld ook bijzonder goed geschikt voor bij verjaardagen en feestjes. Je maakt eenvoudig hapjes klaar voor een groot gezelschap. • Minimaal schoonmaakwerk: Zoals we eerder al even kort besproken, is er slechts sprake van minimaal schoonmaakwerk. Bij de beste frietpan hoef je vaak alleen maar met een vaatwastablet en wat water aan de slag om de boel schoon te krijgen. Je hoeft zelf niet te schrobben om het geheel schoon te krijgen. Een fijne gedachte. Zo gebruik je de frietpan zonder problemen relatief frequent.

 • Gaat lang mee: Kies je echt voor de beste friteuse? Dan kies je automatisch voor een van de beste merken. Zij maken friteuses die een lange levensduur Zelfs bij relatief frequent gebruik. Zo is dit een investering die je doet voor de langere termijn. Je hoeft normaliter niet bang te zijn dat de friteuse al snel weer mankementen begint te vertonen. In plaats daarvan gaat deze jarenlang probleemloos mee. Hoe vaak ben jij van plan de friteuse ongeveer te gaan gebruiken?

 • Meerdere keuzeopties: Tot slot zijn er tal van keuzeopties. Er zijn namelijk meerdere frituurpannen die de titel ‘beste frituurpan’ verdienen. Zoals je dadelijk in onze top 7 ook gaat zien. Dit betekent dus dat het meerdere opties hebt om uit te kiezen. Hou je bijvoorbeeld van een bepaalde kleur? Wil je voor een extra grote inhoud gaan? Of heb je het meeste vertrouwen in een specifiek merk? Bekijk dan zeker even wat de mogelijkheden zijn.

Waarop letten bij aankoop beste friteuse?

Op het moment dat je de beste friteuse aan wilt schaffen, zijn er een aantal punten van aandacht te benoemen. Het zijn deze eigenschappen die de ene friteuse beter maken dan de ander. Let daarom goed op de volgende punten:

 • Inhoud: Een frituurpan komt geregeld in verschillende maten. Zo is het dus wel belangrijk om dit in de gaten te houden. Over het algemeen mag je ervan uitgaan dat een frituurpan van 3 liter voldoende inhoud heeft voor 3 a 4 personen. En een frituurpan met een inhoud van 6 liter voor 7 a 8 personen. Een cruciale eigenschap. Hoe groter de frituurpan namelijk is, hoe kleiner de kans dat je deze meer dan één keer moet laten frituren bij één keer snacks of friet eten.

 • Geurfilter: Een frituurpan zorgt over het algemeen voor een flinke etenslucht. Niet iedereen vindt dit even prettig. Gelukkig kun je hier dan ook maatregelen tegen nemen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een frietpan met geurfilter. Deze is dan in de deksel van het apparaat aanwezig. Hierdoor neemt de etenslucht fors af. Je hoeft de frietpan dan niet per se in de schuur of ergens anders buiten de keuken te zitten. Dat is toch wel zo makkelijk.

 • Koele buitenkanten: Koele handgrepen en buitenkanten zijn erg fijn bij een frituurpan. Met deze maatregelen voorkom je dat je jezelf per ongeluk brandt. Bijvoorbeeld wanneer je het frituurmandje eruit wilt halen. Of wanneer je de pan na gebruik weer weg wilt zetten. Koelen buitenkanten schelen je een hoop blaren.

 • Vaatwasserbestendig: Vaatwasserbestendidge onderdelen maken het gebruik van de frituurpan nog wat makkelijker. Het is dan helemaal geen probleem om het geheel weer schoon te krijgen. Kies je graag voor een zo groot mogelijk gemak? Hou dit dan zeker in het achterhoofd bij het uitkiezen van het juiste product.

Beste frietpan kopen: Dit is onze Top 7

Nu je alle relevante informatie over het vinden van de beste frietpan tegen bent gekomen, is het tijd voor de top 7. Aan de hand van uitgebreid onderzoek zijn we tot een top 7 aan beste frituurpannen gekomen. Deze ziet er als volgt uit:

De Tomado TDF6001S dubbele frituurpan heeft een inhoud van twee keer drie liter. Gezien het hier om een dubbele frituurpan gaat, kun je friet en snacks tegelijk frituren. Dit scheelt je een hoop tijd. Bovendien is het daardoor een stuk fijner eten. Alles is op hetzelfde moment klaar om geserveerd te worden. Als een van de beste frituurpanopties is dit apparaat voorzien van een koude zone onderin. Dit houdt het frituurvet langer goed. Verder is er sprake van een antislipbodem en een stijlvol uiterlijk in RVS kleur. Een echte kwaliteitsoptie onder de frituurpannen.
Deze Brabantis BBEK1130 frituurpan heeft een inhoud van 4 liter. Hierdoor is deze groot genoeg voor de meeste gezinnen. Daarbij zijn de meeste onderdelen ook nog eens vaatwasserbestendig. Hierdoor is het bijzonder makkelijk om deze frituurpan schoon te houden en schoon te krijgen. Ook dit apparaat is voorzien van een koude zone om het frituurvet zo lang mogelijk goed te houden. Stel eenvoudig de temperatuur in tussen 140 en 190 graden Celsius met de handige draaiknop. Je maakt al snel tot 1.3 kg aan friet of snacks klaar!
Deze Tomado TDF3001S frituurpan heeft een inhoud van 3 liter. Hiermee is het een wat compacter model, waar bijna iedereen wel ruimte voor heeft. Desondanks biedt het nog steeds voldoende inhoud om voor 3 a 4 personen friet of snacks te maken. Onderin het apparaat vind je wederom een koude zone terug om het frituurvet zo lang mogelijk vers te houden. Met een vermogen van 2000 watt een krachtige frituurpan. Begin al snel met het frituren van friet, kroketten, kipkluifjes en nog veel meer. Dit compacte model neem je zelfs heel makkelijk mee op reis. Zo hoef je nooit meer zonder je frituurpan door het leven.
Voor een echt compact, innovatief apparaat moet je bij de Tomado TDF2501B frituurpan zijn. Aan het uiterlijk zie je meteen dat dit om een moderne optie gaat. Ook deze valt onder de wat kleinere friteuses. Met een inhoud van 2.5 liter en een ingebouwde geurfilter heeft het eigenlijk alles wat je in een frituurpan zoekt. Gemaakt van kunststof gaat dit apparaat in principe erg lang mee. Het vermogen van 1800 watt is meer dan voldoende om jouw friet en snacks perfect op smaak te krijgen. En dat alles nog voor een budgetvriendelijke prijs ook.
De Philips XL essential hetelucht friteuse is een airfryer, die dus middels hete lucht voor het bereiden van jouw friet, snacks en overige eten zorgt. Met een inhoud van 6.2 liter is dit model aan de grote kant. Bovendien is het voorzien van een digitaal display, een luxueus zwart uiterlijk en zijn de onderdelen vaatwasserbestendig. Investeer je dus graag iets meer in een goede friteuse? Dan is deze optie zeker het overwegen waard. De speciale Rapid Air technologie laat je versteld staan van hoe snel en gezond het bereiden van friet en snacks mogelijk is.
De Inventum GF431B frituurpan heeft opnieuw een inhoud van 3 liter. Voldoende dus om voor zo’n 3 a 4 personen friet en snacks te frituren. Dit apparaat heeft een vermogen van 2200 watt, wat aan de hoge kant is. Daarbij komt het met een handige, uitneembare binnenpan. Dit maakt het een stuk gebruiksvriendelijker om met dit apparaat aan de slag te gaan. Gezien ook in dit model een koude zone aanwezig is, gaat het frituurvet heerlijk lang mee. Dankzij de bodem met antislip blijft alles goed op z’n plek staan. Zelfs wanneer je er een keertje per ongeluk tegenaan tikt.
De Tefal Super Uno RF3140 friteuse heeft een zeer moderne uitstraling. Hierdoor past deze perfect bij de tijd waarin we leven. Met een inhoud van 2.2 liter is deze aan de compacte kant. Erg handig wanneer je slim met de beschikbare ruimte om wilt gaan. Daarbij heeft het merk Tefal een bijzonder goede reputatie. Ook wat de friteuses betreft. In dit model is een geurfilter aanwezig, om etenslucht zoveel mogelijk in te perken. En dankzij het kijkvenster kijk je zelf mee naar hoe het eruit ziet. Zo ga je heel precies aan de slag om je friet en snacks perfect te bereiden!

Hoe kun je een frituurpan het beste gebruiken?

Het is handig om allereerst even stil te staan bij het gebruik van een frituurpan. Bij het vinden van de beste frituurpan is het namelijk wel zaak dat je precies weet wat je te wachten staat. Je gaat dan maximaal genieten van je nieuwste aankoop.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, frituur je in een frituurpan met vet. Daarnaast is het ook mogelijk om in een friteuse te frituren met olie of hete lucht.

Bij de traditionele frituurpan doe je het frituurvet in de pan en stel je het apparaat in op de juiste temperatuur. Aangezien er in het apparaat een speciaal verwarmingselement aanwezig is, begint het vet al snel op te warmen. Binnen de kortste keren is het flink heet en is het geheel klaar om te beginnen met frituren. Wat ben jij van plan om allemaal te gaan frituren in je nieuwe, beste frietpan?

Hoe moet je een friteuse schoonmaken?

Een andere veelgestelde vraag met betrekking tot de frituurpan is hoe je deze schoonmaakt. Zeker wanneer je ervoor kiest om met frituurvet te frituren, is er sprake van hardnekkig vuil. Betekent dit dan dat je een flinke tijd aan het schrobben moet om de friteuse weer schoon te krijgen? Gelukkig niet.

In de praktijk raadt men het aan om dit aan te pakken met een vaatwastablet. Dit doe je op de volgende manier:

 1. Zorg voor een goede doorluchting in de ruimte waar de frituurpan, zodat alle dampen wegtrekken.
 2. Vul vervolgens de frietpan voor ongeveer driekwart met water. Dit mag gewoon koud water zijn. Hang vervolgens ook de frituurmand weer in de frituur.
 3. Stop een vaatwastablet in de frietpan.
 4. Zet het apparaat nu voor maximaal zo’n 10 minuten aan op een temperatuur van 90 graden Celsius.
 5. Haal na 10 minuten de stekker uit het stopcontact.
 6. Gooi de frietpan leeg.
 7. Spoel het geheel af met heet water.

In principe is je frituurpan nu weer volledig schoon. Zoals je merkt, kost dit gelukkig niet al te veel moeite. Het is een kwestie van het een paar keer uitproberen om te achterhalen of het ook voor jou het gewenste effect heeft. Wanneer dit het geval is, hoef je je geen zorgen te maken dat de frituurpan enorm veel schoonmaakwerk oplevert. Dit is in de praktijk veel minder dan men vaak denkt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Panwijzer.nl
Logo
Shopping cart